Logo Portfolio Sites_Tekengebied 1-02

Portfoliosites.nl

Professionele websites in een handomdraai. Hosting, design, web development, web security, marketing en SEO onder één dak.

Designed door digital nomads; voor de kunstenaar, artiest, galerie of kunsthandelaar.

(Beelden op de achtergrond: Fred GevenSoling Jewels en Lies Geven)

 

Freelance Artist

Marc Riemens

Positief werken met jongeren

Jongerenparticipatie is door volwassenen bedacht om jongeren inspraak te geven.


Inspraak zodat beleid beter afgestemd kan worden. Zodat middelen beter of efficiënter ingezet kunnen worden. Of om methodieken te optimaliseren. Jongeren moeten dan leren te participeren, leren om me te doen. En dat vind ik gek. Ik denk namelijk dat jongeren al heel vroeg in staat zijn om constructief mee te denken en mee te doen. En dat ze dit van nature ook kunnen, mits er de juiste ondersteuning is. 

​Als jongeren benaderd worden als gelijkwaardige gesprekspartners en je de juiste vragen stelt komen ook de onderbouwde antwoorden.
Creeër een omgeving waarin jongeren zich (op eigen wijze) kunnen ontwikkelen, verantwoordelijkheid krijgen en leermomenten (fouten) mogen ervaren. Dan gaan jongeren stralen. Een stralende jongere is aanstekelijk voor zijn omgeving en andere jongeren zullen zijn voorbeeld volgen. Jongerenparticipatie verandert dan van geforceerd naar vanzelfsprekend.

Methodiek

Jongerenparticipatie kan enorm waardevol zijn. Deelnemende jongeren kunnen zich buitenschools uitstekend ontwikkelen. De overheid kan veel beter aansluiten bij de wensen van de jongeren en dus gelden efficient inzetten. Jonge inwoners worden geïnteresseerd in politiek, er komt eens een verfrissend geluid in de gemeentelijke besluitvorming en heel veel verschillende jongeren vanuit uiteenlopende subculturen kunnen hun eigen ideeën voorleggen aan de gemeente. 
Dit is allemaal mogelijk, maar dan moet het wel goed aangepakt worden. 

Niet elke jongere kan of wil participeren op het nivo wat een gemeente van hen vraagt. Ze willen best iets organiseren, maar vaak vergaderen vinden ze (nog) niet leuk. Anderen vinden het leuk om me te doen als er iets georganiseerd wordt, zelf organiseren is dan nog een stapje te ver. De gemeente zit dan ook nog vol van jongeren die praten over georganiseerde activiteiten maar zelf niet mee doen. In succesvolle jongerenparticipatie zijn al deze jongeren onmisbaar.

 

Website overzicht

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Categorieën

Categorieën

Categorieën

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: