Freelance Artist

Passie voor kunst

Mijn passie voor kunst komt niet van vreemden; ik ben geboren in een kunstenaarsnest. Al vroeg ging ik met mijn moeder mee naar haar toneelgroep, mijn vader illustreerde op zijn werkkamer en werkte in zijn atelier. Deze input, het bezoek aan vele musea en de liefde voor kunst en cultuur inspireert mij tot op de dag van vandaag. Dit heeft geleidt tot het opzetten van Portfolio Sites.

Biografie en inspiratie Fred Geven

In de biografie van Fred Geven is zijn inspiratie terug te lezen. In zijn vroege jeugd experimenteerde hij al met zand en water, klei en houten blokken en werd de interesse gewekt voor relatie mens-natuur. Hij werd lid van de jeugdbond voor natuurstudie, was altijd buiten met vrienden en maakte reizen. In 1984 studeerde hij af aan de kunstacademie en kreeg al snel opdrachten voor illustraties. Meer reizen volgden en ik werd geboren. Waarbij hij in zijn biografie toevoegt: “intrede van kleur in mijn werk”.

Eind jaren negentig begon hij met het vervaardigen van beeldhouwwerken. Eerst vooral dieren; later ontstaan door ingrijpende gebeurtenissen beelden die gaan over leven en dood, verwondering en verdriet. Er volgt een steeds grotere fascinatie voor het leven dat ontstaat, groeit, sterft en weer opgaat in nieuw leven. Deze fascinatie heeft hij aan mij doorgegeven.

Atelier bezoek

Fred is vaak te vinden in zijn atelier, waar hij de laatste jaren veel schildert, objecten maakt, en werkt in opdracht. Ben je benieuwd geworden naar meer, of zou je graag zijn atelier of exposities bezoeken? Bekijk zijn website www.fredgeven.nl

Vanzelfsprekend is er veel werk te zien dat te koop is.

Jan van de Ven maakte dit filmpje over Fred

 

You might also enjoy

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: